+603 4045 1555 info@assirajholiday.com.my
+603 4045 1555 info@assirajholiday.com.my

6H4M   SHANGHAI + DISNEYLAND + SUZHOU + HANGZHOU

Booking Form
From2,790
Booking Form
From2,790
Full Name*
Phone*
Email Address*
Travel Date*
Participant*


Your Message*

Why Book With Us?

 • No-hassle best price guarantee
 • Customer care available 24/7
 • Tour Guide
 • Free Travel Insurance

Get a Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+603 4045 1555

info@assirajholiday.com.my

Tour Details

 • Tarikh : 20, 23 Mar 2020
 • All-Inclusive : Halfboard
 •  Hotel : 4 Bintang
 •  Laluan : Shanghai – Suzhou – Hangzhou – Disneyland

Itinerary

Penerbangan

 
Aturcara
 

Hari 1KUALA LUMPUR – SHANGHAI – SUZHOU (MT/MM)

Berkumpul di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) untuk penerbangan ke Shanghai. Sejurus ketibaan di Lapangan Terbang Antarabangsa Shanghai Pudong, tetamu akan disambut oleh wakil kami dan bertolak ke kota Suzhou. Singgah membeli-belah di Suzhou Outlet Village yang menempatkan pelbagai jenama barangan terkenal antarabangsa seperti Coach, Bally, Clarks, Dolce & Gabbana, Michael Kors, Paul Frank dan banyak lagi pada harga yang cukup menakjubkan, diskaun sehingga 70% dari harga asal dan ianya adalah asli! Tarikan paling utama di kota ini adalah Pan Men Gate yang merupakan sebuah pintu masuk berusia 2,500 tahun ke kawasan yang dikenali sebagai Pan Gate Scenic Area. Kawasan ini terkenal dengan binaan kuno berusia beribu tahun yang masih terpelihara dengan baik sekali seperti Pagoda of Auspicious Light, Land & Water Gates dan Wumen Bridge dengan persekitarannya yang sangat indah kerana dahulunya kawasan ini merupakan taman diraja. Tetamu kemudiannya akan dibawa melawat Lotus Garden yang cukup popular di seluruh dunia kerana taman ini adalah seperti impian klasik zaman kecil dengan bunga lotus memenuhi tasik dan menegelilingi pavilion (pondok). Tetamu juga berpeluang untuk menaiki cruise boat menyusuri tasik yang dipenuhi bunga lotus ini. Tetamu kemudiannya diberi masa untuk membeli-belah di Silk Factory yang popular dengan pembuatan kain sutera sambil mempelajari bagaimana proses kain sutera China diproses. Makan tengahari di restoran dan solat di Taipingfang Mosque yang dibina pada tahun 1924 lagi dan sebahagian dari struktur masjid ini masih menggunakan batuan dari zaman Disnasti Qing dan Ming. Akhirnya tetamu akan dibawa ke Suzhou Bird Nest Stadium sambil menyaksikan pertunjukan LED yang cukup unik berwarna-warni. Makan malam di restoran dan pulang ke hotel.

 

Hari 2SUZHOU – HANGZHOU (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel. Tetamu akan dibawa ke Jinji Lake Scenic Area sebelum bertolak ke Hangzhou. Setibanya di sana, melawat Dragon Well Tea Farm yang mempunyai sejarah 1,200 tahun sebagai salah satu pengeluar teh yang tersohor di China. Makan tengahari di restoran halal tempatan serta menunaikan solat di Masjid Hangzhou. Melawat sekitar West Lake yang cukup indah dengan menaiki river cruise yang terletak di tengah-tengah bandar ini. Makan malam di restoran dan daftar masuk hotel.

 

Hari 3HANGZHOU – SHANGHAI (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel sebelum bertolak ke Shanghai untuk melawati The Bund, destinasi wajib singgah. Lawatan diteruskan ke Oriental Pearl TV Tower iaitu menara komunikasi untuk radio dan TV setinggi 468m. Kemudian, tetamu dibawa untuk merasai pengalaman bermakna dengan menaiki Huangpu River Cruise sambil menikmati pemandangan bandar Shanghai. Seterusnya tetamu akan dibawa ke Nanjing Pedestrian Street yang dikenali sebagai lokasi membeli-belah terbesar di China. People’s Square; taman yang amat terkenal di tengah-tengah kota Shanghai. Menunaikan solat di masjid yang terbesar di Shanghai, Xiaotaoyuan Mosque yang struktur asalnya dibina pada tahun 1917 sebelum dibina semula pada tahun 1925 seperti rekabentuk sekarang. Akhirnya tetamu akan dibawa untuk menyaksikan Acrobatic Show yang sungguh unik dan mendebarkan. Pelbagai jenis persembahan akan dipertontonkan, sememangnya satu pengalaman yang amat menarik. Makan malam di restoran dan daftar masuk hotel.

 

Hari 4SHANGHAI – DISNEYLAND - SHANGHAI (SP)

Sarapan pagi di hotel. Kemudian tetamu akan dibawa menuju ke Shanghai Disneyland; taman tema kedua dibina di China selepas Hong Kong. Tetamu berpeluang untuk menghiburkan diri bersama keluarga dengan pelbagai jenis permainan yang tersedia di situ. Antaranya ialah Gardens of Imagination yang menawarkan tarikan termasuk Dumbo the Flying Elephant, Fantasia Carousel dan Marvel Universe yang menampilkan pelbagai watak Marvel Super Heroes. Ada juga tarikan Disneytown, Pirates of the Caribbean dan sudah tentulah Enchanted Storybook Castle yang menjadi tarikan paling utama di sini. Pulang ke hotel sesudah selesai pertunjukan bunga api.

 

Hari 5SHANGHAI – KUALA LUMPUR (SP/MT)

Selesai bersarapan pagi di hotel, tetamu akan dibawa untuk membeli-belah di Jewellery Centre dan Chenghuangmiao Bazaar untuk dibawa pulang sebagai cenderamata. Singgah sebentar di French Concession untuk melihat bangunan-bangunan yang bercirikan eropah. Makan tengahari sebelum menuju ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.

 

Hari 6KUALA LUMPUR

Tiba di Lapangan Terbang Antarabang Kuala Lumpur.

Harga Pakej

 

Jadual Penerbangan

 

Penerbangan

Dari

Ke

Perlepasan

Ketibaan

D7 332

KUL

PVG

2325

0445

D7 331

PVG

KUL

0135

0710

 

Tarikh

20, 23 Mar 2020

 

Hotel

BANDAR

RATING

NAMA HOTEL

Shanghai

4*

Hotel Borrman atau setaraf

Suzhou

4*

Hotel Joy Holiday atau setaraf

Hangzhou

4*

Hotel Leisure Theme atau setaraf

 

Pakej Termasuk

 • Tiket penerbangan pergi-balik kelas ekonomi termasuk surcaj minyak dan segala cukai penerbangan.
 • Penginapan 4 malam yang selesa di hotel bertaraf 3* (rujuk senarai hotel ditawarkan).
 • Makanan sesuai Muslim seperti yang terdapat di dalam aturcara.
 • Pengangkutan bas persiaran yang selesa dan lawatan seperti aturcara.
 • Tiket masuk ke tempat lawatan: Shanghai Disneyland, Lotus Garden dan Bot Cruise, dan Acrobatic Show.
 • Urusan visa memasuki China.
 • Perkhidmatan pemandu pelancong berbahasa Inggeris yang berpengalaman.
 • Tip kepada pemandu pelancong dan kapten bas persiaran.
 • Diiringi ketua rombongan yang terlatih profesional.
 

Pakej Tidak Termasuk

 • Insurans kembara (travel insurance) – sila hubungi kami bagi khidmat nasihat dan pembelian premium insurans kembara yang sesuai.
 • Surcaj tambahan kepada harga yang ditawarkan ketika waktu perayaan, puncak dan cuti sekolah (sekiranya ada dinyatakan di dalam waktu perlepasan)
 • Servis tambahan di hotel seperti dobi, snek dan mini bar dan perkhidmatan porter sekiranya tidak disediakan.
 • Makan minum, tiket lawatan dan lawatan lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara.
 • Bayaran tambahan bagi lebihan had bagasi yang dibawa.
 • Perkara lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara dan pakej termasuk.
Peta Perjalanan